UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Мир на Корейському півострові: Вашингтон та Сеул погодили проект договору

Сполучені Штати Америки та Південна Корея погодили попередній текст договору про припинення Корейської війни

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
Мир на Корейському півострові: Вашингтон…

При тому Північна та Південна Кореї ще на початку місяця повідомили про готовність підписати мирну угоду через 70 років після завершення війни.

Про це йдеться у матеріалі CNN, передає Depo.ua.

Про погодження попереднього тексту договору про припинення Корейської війни повідомив міністр закордонних справ Південної Кореї Чон Ій Ен. За його словами, Вашингтон і Сеул фактично досягли угоди щодо проекту. При цьому він не уточнив деталі.

Ентоні Блінкен у свою чергу наголосив, що США не планують ворожих дій щодо КНДР (Корейської народної демократичної республіки). Він також додав, що Вашингтон готовий до зустрічі із представниками Пхеньяну без попередніх умов.

"Ми сподіваємось, що КНДР позитивно відреагує на нашу інформаційну підтримку", - сказав держсекретар.

Нагадаємо, Корейська Народно-Демократична Республіка з 4 жовтня відновила транскордонне співробітництво з Південною Кореєю.

У вересні цього року під час виступу на Генеральній асамблеї ООН президент Республіки Корея Мун Чже Ін закликав лідерів Кореї, США і Китаю офіційно оголосити про завершення Корейської війни. Водночас у КНДР заявили, що не зацікавлені у цій пропозиції, оскільки Сполучені Штати продовжують дотримуватися своєї "ворожої" політики. Водночас Кім Чен Ин наголосив, що Північна Корея готова вести "конструктивні" переговори, якщо Сеул припинить її провокувати.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme