У Південній Кореї заявили, що угода про завершення війни з КНДР вже узгоджена

Північна та Південна Кореї готові до підписання мирної угоди через майже 70 років після завершення війни

Редактор стрічки новин
У Південній Кореї заявили, що угода про…
Фото: Рixabay

Лідери Південної та Північної Корей, а також США й Китаю висловили згоду щодо укладення мирної угоди.

Про це заявив президент Південної Кореї Мун Чже Ін, передає Depo.ua з посиланням на BBC.

"Північна та Південна Кореї, а також США й Китай загалом погодилися оголосити про формальне завершення Корейської війни", – зазначив він.

За словами корейського президента, офіційні перемовини іще не розпочалися через вимогу КНДР стосовно припинення "ворожої політики" США.

"Через це ми не можемо сісти за стіл для обговорення декларації. Ми сподіваємося, що спілкування буде розпочато", – сказав Чже Ін.

Як відомо, Корейська війна тривала з 1950 по 1953 рік й завершилася перемир’ям, а не мирною угодою. З того часу Північна та Південна Кореї офіційно перебувають у стані війни.

Нагадаємо, Корейська Народно-Демократична Республіка з 4 жовтня відновила транскордонне співробітництво з Південною Кореєю. 

У вересні цього року під час виступу на Генеральній асамблеї ООН президент Республіки Корея Мун Чже Ін закликав лідерів Кореї, США і Китаю офіційно оголосити про завершення Корейської війни. Водночас у КНДР заявили, що не зацікавлені у цій пропозиції, оскільки Сполучені Штати продовжують дотримуватися своєї "ворожої" політики. Водночас Кім Чен Ин наголосив, що Північна Корея готова вести "конструктивні" переговори, якщо Сеул припинить її провокувати.

Читайте також: Як виглядають прості люди: "Революційний" фоторепортаж з Північної Кореї

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme