UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Мітингарі почали штурмувати кордон поліції біля Офісу президента (ВІДЕО)

Учасники акції протесту з Майдану Незалежності прибули до будівлі Офісу президента на Банковій та почали штурмувати кордон правоохоронців

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Мітингарі почали штурмувати кордон поліц…
Скріншот

Мітингарі з криками "Пропускай!" та "Ганьба!" намагаються штурмом взяти кордон правоохоронців, які не пускають людей через ворота біля ОП.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал "PavlovskyNews".

Водночас наша кореспондентка з місця події повідомила, що поліція почала потрохи пропускати мітингарів за умови поверхневого огляду. Станом на 19:28 сутичок не відбувається, організатори акції звернулися до активістів з проханням зробити крок назад, оскільки "це – цирк".

Дещо згодом Юрій Гудименко, один зі співзасновників "Демократичної сокири" заявив, що у президента Володимира Зеленського є десять днів, до 1 грудня, для звільнення з посади Єрмака. Люди почали скандувати "Відставка!".

"Володя, якщо за десять днів Єрмак не покине посаду, ми влаштуємо безстрокову акцію за відставку президента", – сказав він.

Після цього люди почали скандувати "Зелю геть!".  Гудименко після цього запросив людей з усієї України з'їжджатися на дострокову акцію 1 грудня.

Зауважимо, мітингарі почали збиратися на Майдані о 17:00 у межах пам'ятної ходи та панахиди за загиблими героями Небесної сотні та воїнами-захисниками України.

Згодом вони вирушили до будівлі Офісу президента на Банкову. Як повідомила наша кореспондентка з місця події, правоохоронці не пропускають людей без поверхневого огляду. Активісти просили, аби їх просто пропустили, через що почалася велика тиснява.

Нагадаємо, що 17 листопада Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала першу частину розслідування про спецоперацію із затримання "вагнерівців". Спецоперація під назвою "Авеню" мала завершитися примусовою посадкою літака з бойовиками "Вагнера" в Україні. Однак в останній момент розвідники зустрілися з політичним керівництвом і операцію "перенесли". Стало відомо, що саме голова ОП Андрій Єрмак запропонував відкласти операцію на тиждень. Він розповів подробиці розмови з Єрмаком про перенесення операції по "вагнерівцях"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme