Мітингарі захопили Департамент поліції Алмати

У місті Алмати (Казахстан) мітингувальники захопили будівлю Департаменту поліції та отримали доступ до зброї 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Мітингарі захопили Департамент поліції А…
Фото ілюстративне. Джерело: NEXTA Live

Зауважимо, протести, які почалися ще 2 січня, перетворилися на масовий мітинг. За цей час декілька разів траплялися сутички між мітингарями та правоохоронцями. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Orda.kz.

"Будівлю Департамент поліції в Алмати захопили учасники заворушень. Також захоплено зброю", – повідомляє видання з посиланням на власні джерела.

Чи є серед співробітників департаменту поранені та вбиті станом на зараз достеменно невідомо. 

Також сьогодні стало відомо, що протестувальники почали нападати на силовиків по всій країні. 

Зокрема, деякі демонстранти у Алмати змогли відібрати зброю у силовиків і використати її проти них. У мережі навіть з'явилось відео з пораненим силовиком. Водночас активісти також нападають та б'ють представників нацгвардії.

Варто додати, що коли на місце прибула карета швидкої допомоги, протестувальники почали її закидувати камінням, щоб завадити медикам допомогти силовикам. За даними ЗМІ, постраждалих вже кілька десятків з обох сторін.

Зауважимо, протести, які почалися ще 2 січня, перетворилися на масовий мітинг. За цей час декілька разів траплялися сутички між мітингарями та правоохоронцями. Окрім вимог знизити вартість газу, люди вимагали відставки уряду та усунення від політики екс-президента Нурсултана Назарбаєва.

Нагадаємо, кількома годинами раніше в Казахстані протестувальники штурмували магазин зброї. Представники магазину заявили, що зв'язатися з поліцією Казахстану наразі неможливо.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme