Міжнародні резерви України сягнули дев'ятирічного максимуму

Станом на 1 вересня міжнародні резерви України зросли на 9,2% до $31,6 млрд

Журналіст стрічки новин
Міжнародні резерви України сягнули дев'я…
Фото: Рixabay

Це найвище значення за останні 9 років.

У серпні до резервів надійшло 1928,2 млн спеціальних прав запозичень (СПЗ) у межах загального розподілу від МВФ. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Нацбанку. 

Додається, що на динаміку резервів вплинули також операції НБУ на міжбанку. Зокрема, у серпні на міжбанківському валютному ринку пропозиція валюти перевищувала попит. Завдяки цьому Нацбанк викупив $368,8 млн. Крім того, регулятор продав $20,5 млн з метою згладжування надмірних коливань курсу гривні. 

Внаслідок операцій з управління державним боргом надходження склали $8,8 млн в еквіваленті. На обслуговування та погашення держборгу в іноземній валюті було спрямовано $188,0 млн . З них $33,7 млн спрямували на обслуговування ОЗДП, $18,2 млн – на погашення та обслуговування ОВДП, а решту коштів – на виконання інших зобов’язань держави в іноземній валюті. Платежі України на користь Міжнародного валютного фонду в серпні становили $204,3 млн.

Ще одним чинником, який вплинув на обсяг резервів, стала переоцінка фінансових інструментів унаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют. Так, минулого місяця їхня вартість зменшилася на $31,6 млн.

Поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,4 місяця майбутнього імпорту. Цього достатньо для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду й Нацбанку.

Нагадаємо, у березні в НБУ заявили, що співпраця з МВФ втримає резерви банку на рівні $30 мільярдів. У регуляторі пояснили, що співпраця з МВФ та іншими міжнародними партнерами є важливою для фінансування бюджетних потреб та надання економіці додаткових стимулів для зростання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme