UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Moderna взялась за вакцину проти COVID-штаму "Омікрон"

Американська біотехнологічна компанія Moderna, розташована в Кембриджі, почала розробляти вакцину, що зможе протистояти нещодавно виявленому південноафриканському штаму коронавірусу "Омікрон"

Журналіст відділу новин
Moderna взялась за вакцину проти COVID-ш…
Фото: Рixabay

У Moderna запевнили також, що ще з початку 2021 року фахівці компанії розробляли комплексну стратегію, яка передбачала появу нових штамів коронавірусу в цілому.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу компанії.

Уточнюється, що ця стратегія включає три етапи.

Moderna, зокрема, протестувала бустерну вакцину з підвищеною дозою ліків. Також компанія вивчає створення мультивалентної вакцини, розробленої для боротьби з деякими з мутацій вірусу.

Як третій крок розробляють потужнішу бустерну вакцину.

"Компанія швидко працює, щоб перевірити здатність поточної дози вакцини нейтралізувати штам "Омікрон", і дані очікуються найближчими тижнями", – наголосили в Moderna.

Нагадаємо, фармацевтичні флагмани BioNTech і Pfizer (які разом уже розробили одну з COVID-вакцин), повідомили, що працюють над тим, щоб дізнатись, чи захищає їхній препарат Comirnaty від нового штаму коронавірусу.

За словами представників компаній, адаптувати вакцину до нового COVID-штаму можна упродовж близько шести тижнів, а упродовж 100 днів країни зможуть отримати партії препаратів, які краще захищають від нового варіанта вірусу.

Довідка: Раніше стало відомо, що вчені вивчають новий штам коронавірусу B.1.1.529 після виявлення випадків зараження ним у Південній Африці. Новий варіант має 32 мутації. Науковці стверджують, що мутації цього COVID-штаму можуть вплинути на здатність вірусу інфікувати клітини і поширюватись та ускладнюють атаку імунних клітин на патоген.

Крім того, щонайменше дві мутації цього варіанта COVID-19 збільшують інфекційність та знижують розпізнавання антитіл.

26 листопада перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу зафіксували в Європі. Інфікованою новим штамом COVID-19 виявилася людина, яка приїхала до Бельгії з-за кордону. 

Згодом Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "Омікрон" та кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння. Згідно з даними ВООЗ, "Омікрон" має безліч мутацій і ризик повторного зараження – дуже високий.

Низка країн вже запроваджують карантинні обмеження через "Омікрон". Забороняються також подорожі до Південної Африки та в'їзд з цього регіону іноземців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme