Молдова готується до перемовин з Україною через газову кризу

У Молдові оголосили режим надзвичайної ситуації через газову кризу в країні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Молдова готується до перемовин з Україно…
Фото: ЕРА

Міністр інфраструктури та регіонального розвитку Андрея Спину наголосив, що країна готується до всіх можливих сценаріїв через нестачу газу.

Це означає, що установи можуть приймати рішучі заходи для захисту громадян, повідомляє Depo.ua із посиланням на Point.

Своєю чергою прем'єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця вказала, що Комісія з надзвичайних ситуацій має перевірити резерви природного газу компаній сектора та провести інспекцію наявних можливостей.

"Крім того, ми обговоримо, якою мірою ми можемо збільшити компенсації й допомогу в холодний період року, щоб бути готовими компенсувати можливе підвищення тарифів", – заявила вона.

Уточнюється, що Молдова готується до сценаріїв включення імпорту з України та Румунії. Втім, одночасно країна проводить перемовини з "Газпромом". Однак, зазначається, що російська компанія має свої вимоги до Молдови.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що між Кишиневом та "Газпромом" розгорається конфлікт, який має всі шанси перетворитися на повноцінну "газову війну". Причина полягає в тому, що російська компанія вимагає оплати не тільки за газ, який поставляла безпосередньо для Молдови — але і за блакитне паливо, що його використовували мешканці Придністров'я.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme