UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Молдова хоче оголосити персоною нон ґрата російського посла: Що сталося 

Посол Росії в Молдові Олег Васнєцов може стати персоною нон ґрата 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Молдова хоче оголосити персоною нон ґрат…
Фото: Pixabay

Усе через скандал, у який втрапив Васнецов. Російський дипломат взяв участь у церемонії інавгурації голови невизнаної республіки Придністров'я.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Deschide

"Так звані "президентські вибори" у придністровському регіоні є нелегітимними та суперечать конституційним засадам Молдови. Участь глави дипмісії Російської Федерації у подібних діях розглядається міністерством закордонних справ та європейської інтеграції як недружня акція",– процитувало видання заяву зовнішньополітичного відомства Молдови.

Також за те, щоб оголосити російського посла небажаною особою у Молдові виступив голова комісії з питань помилування в адміністрації президента республіки Іон Гузун.

"Потрібно ухвалити офіційне рішення", – сказав він.

Зауважимо, що церемонія інавгурації так званого президента невизнаної республіки Придністров'я відбулося 17 грудня у Великій залі Тираспольського театру.

Нагадаємо, кількома днями раніше Німеччина оголосила двох працівників російського посольства персонами нон-грата. Причиною є рішення суду у справі про убивство чеченського польового опозиціонера Зелімхана Хангошвілі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme