Росія пропонує США взаємно обнулити санкції проти посольств

Росія звернулася до США з пропозицією взаємно обнулити санкції щодо посольств

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Росія пропонує США взаємно обнулити санк…
Фото: Pixabay

За словами посла Росії в США Анатолія Антонова, таким чином Кремль демонструє готовність до вирішення конфлікту щодо дипломатичних представництв між Москвою та Вашингтоном.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

"Наша пропозиція дуже проста. Вона зрозуміла, для цього не треба закінчувати МГІМО або Дипломатичну академію. Все, що ми пропонуємо – це обнулити всі введені санкції проти нас, і ми готові таким же чином вчинити щодо тих обмежень, які ми ввели в якості відповідних на недружні дії США", – заявив посол.

Антонов наголосив, що це "так просто" дати можливість дипломатам працювати та виконувати свої функції. При цьому, наступного місяця 27 диппрацівників Росії будуть вимушені виїхати з США.

Нагадаємо, за період з 2016 року через напруженість відносин між країнами зі США було вислано понад 100 російських дипломатів із сім'ями.

Водночас штат американської місії на Росії скоротився з 1 200 осіб (на початку 2017 року) до 120 нині після серії видворень та обмежень. За словами дипломатів, їм важко займатися чимось ще, окрім як наглядати за самим посольством.

Навесні цього року Росія віднесла США до списку "недружніх країн" і обмежила роботу американських консульств – їм заборонили наймати на роботу громадян РФ.

Посольство США в Москві натомість припинило видачу недипломатичних віз громадянам РФ, зарахувавши росіян до категорії "бездомних" заявників (homeless nationalities), які можуть звертатися за візою лише до третіх країн.

У квітні США вислали десятьох співробітників російської дипломатичної місії у Вашингтоні, оскільки у Білому домі вважають, що в особовому складі дипмісії були присутні представники російських спецслужб.

Росія відповіла на висилку своїх дипломатів із Вашингтона дзеркально – виславши 10 дипломатів США на Росії.

Читайте також: Дзеркальна війна: Чого досягне Путін, зачистивши Москву від іноземних дипломатів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme