Молдова хоче в ЄС, але не збирається вступати в НАТО, – Санду

Молдова не збирається вступати в НАТО, проте хоче приєднання до Європейського Союзу
 

Журналіст відділу новин
Молдова хоче в ЄС, але не збирається вст…
Фото: Сайт президента Молдови

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що її країна не хоче сваритись з Росією і має намір зберігати конструктивний діалог після вступу Молдови в ЄС.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на Newsmaker.

Мая Санду заявила, що Молдова є нейтральною державою і планує залишатися такою й надалі.

"Згідно з Конституцією країни, ми – нейтральна держава. Такої ініціативи, як вступу до НАТО, зараз немає. Ми ні для кого не уявляємо військову загрозу. Ми виступаємо за мир", – запевнила вона.

Говорячи про реакцію Росії на прагнення Молдови в ЄС, Санду заявила, що республіка має намір зберігати конструктивний діалог з Росією і після вступу до Євросоюзу.

"Як я говорила і раніше, ми поважаємо вибір інших країн і чекаємо, що й інші країни будуть поважати наш вибір. І те, що ми поглиблюємо і надалі будемо зміцнювати відносини з ЄС, не означає, що ми не зможемо вести конструктивний і прагматичний діалог з Росією. І серед країн ЄС є держави, які підтримують хороші відносини з РФ", – розповіла президентка Молдови.

Нагадаємо, 24 червня очільники МЗС Грузії, Молдови та України, які прибули у складі "Асоційованого тріо", зробили спільну заяву щодо напрямів роботи з Євросоюзом. 

19 липня в Батумі президенти України, Грузії та Молдови Володимир Зеленський, Саломе Зурабішвілі та Мая Санду під час зустрічі підписали декларацію Батумського саміту про європейську інтеграцію. Глави держав нагадали, що, "відповідно до ст. 49 Договору про ЄС, Грузія, Молдова та Україна як європейські держави, які поважають європейські цінності і вірні їх просуванню, можуть подати заявки на вступ до Європейського союзу".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme