Монастирський назвав псевдозамінування сигналом активізації гібридної війни проти України

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський назвав збільшення кількості псевдозамінувань сигналом активізації гібридної війни Росії проти України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Монастирський назвав псевдозамінування с…
Фото: МВС

За його словами, фейкові мінування у громадських місцях безпосередньо пов'язані з активізацією гібридної війни.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на звернення Монастирського у Facebook.

"Ми чітко розуміємо, що переважна більшість псевдоповідомлень надходять із тимчасово непідконтрольних територій або й безпосередньо з Російської Федерації. І це робиться для поширення паніки. Твердо запевняю: ті, хто влаштовують такі провокації, ніколи не отримають того, на що розраховують!" – наголосив він.

Міністр додав, що сили МВС перебувають у повній готовності, зберігають спокій та готові професійно виконувати свою справу.

Монастирський назвав псевдозамінування сигналом активізації гібридної війни проти України

Зауважимо, дещо раніше у СБУ заявили, що за псевдомінуваннями по всій Україні стоїть Росія. Російські спецслужби активно використовують псевдомінування об’єктів соціальної сфери та критичної інфраструктури як один з елементів гібридної війни для посилення тиску на Україну. 

Нагадаємо, сьогодні у Броварах через загрозу вибуху евакуювали всі школи та ТРЦ. До СБУ надійшов лист з повідомленням про замінування шкіл і ТЦ в центрі Броварів з вимаганням двох мільйонів гривень викупу.

Крім того, сьогодні СБУ отримала повідомлення про замінування усіх столичних шкіл. 

Тим часом у Львові теж знову замінували всі школи. Навчальні заклади діють згідно з протоколом, евакуйовують учнів та повідомляють батьків. Надзвичайники обстежують приміщення навчальних закладів та прилеглі до них території, аби виявити вибухонебезпечні речовини чи предмети.

20 січня у Дніпрі знову "замінували" усі школи. Терористи нібито занесли до кожного навчального закладу по 25 кілограмів тротилу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme