Москва у відповідь на дії Берліну висилає двох німецьких дипломатів

Міністерство закордонних справ Росії висилає з Москви двох німецьких дипломатів у відповідь на аналогічну дію Берліну через справу про вбивство громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Москва у відповідь на дії Берліну висила…
Фото: Рixabay

Зокрема, у відомстві пішли на такий крок через "недружнє рішення уряду Німеччини", після того, як канцлер Олаф Шольц позитивно відреагував на висилку російських дипломатів з Берліну.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС Росії.

"Послу ФРН було повідомлено про оголошення "persona non grata" двох дипломатичних співробітників Посольства Німеччини в Росії в порядку симетричної відповіді на вищезгадане недружнє рішення Уряду ФРН", – йдеться у повідомленні.

У міністерстві додали, що Росія буде симетрично реагувати на всі "конфронтаційні випади Берліну".

Як відомо, 15 грудня вищий суд Берліна засудив росіянина до довічного ув'язнення у справі про вбивство колишнього чеченського польового командира, громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі.

Німеччина вважає, що за вбивством грузина стояли російські державні структури. В обвинувальному висновку зазначено, що Вадим Соколов, справжнє ім'я якого — Вадим Красіков, отримав замовлення на вбивство "від державних відомств уряду Російської Федерації", а сам Хангошвілі очолював "чеченську міліцію у боротьбі проти Росії".

Хангошвілі воював проти російської армії у другій чеченській війні у 2000-2004 роках. Тому він розглядався Москвою як ворог і був ліквідований. Судовий розгляд тривав близько 14 місяців, за цей час допитали майже 50 свідків.

Нагадаємо, 15 грудня Німеччина оголосила двох працівників російського посольства персонами нон-грата. Причиною стало рішення суду у справі про убивство Хангошвілі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme