МОЗ готується дозволити бустерну COVID-вакцинацію у 2022 році

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив про підготовку відомства до додаткових щеплень проти коронавірусу з січня 2022 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
МОЗ готується дозволити бустерну COVID-в…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

За його словами, Україна повністю готова до введення бустерної дози вакцини, препаратів для цього вистачає.

Про це він заявив у інтерв'ю для видання "BBC Україна", передає Depo.ua.

"Міністерство охорони здоровʼя уже підписало контракти на поставки на наступний рік. Нам вистачить і для бустерної, і в разі необхідності для повного циклу ревакцинації ще двома дозами", – наголосив Ляшко.

Зазначається, що мета міністра до кінця 2021 року вакцинувати проти коронавірусу 70% дорослого населення України. При цьому, зараз пріоритетом є щеплення для людей, які досі не отримали жодної дози вакцини.

"Тоді ми зменшимо циркуляцію, захистимо наших батьків від того, що їм у певний період можуть не надати допомогу. Оце треба зрозуміти, а не займатися егоїзмом — мені по барабану, що буде відбуватися в країні, мені треба бустерну дозу", – зауважив він.

Уточнюється, що бустерна вакцинація в Україні стане доступною у січні-лютому за дотримання певних умов.

"Це залежить від багатьох факторів. Якщо українці масово підуть і зроблять перше щеплення, у нас будуть першим щепленням вакциновані принаймні 60% або двома дозами 50%, я як міністр охорони здоровʼя відразу ухвалю рішення, і запустимо бустерне вакцинування", – Ляшко.

Нагадаємо, станом на сьогодні, 30 листопада, понад 11 мільйонів українців уже отримали обидва щеплення проти COVID-19. Протягом минулої доби в Україні 226 059 людей отримали вакцинацію проти коронавірусу COVID-19.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme