МОЗ хоче закупити препарати від коронавірусу для бустерної вакцинації

Міністерство охорони здоров’я веде переговори про закупівлю препаратів від COVID-19 для бустерної вакцинації населення України

Журналіст стрічки новин
МОЗ хоче закупити препарати від коронаві…
Фото: Рixabay

Щеплення бустерною дозою буде безкоштовним для кожного українця.

Про це в інтерв’ю "Українській правді" повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає Depo.ua.

"У нас 100% буде доступна для кожного безоплатна або бустерна доза, або повторне подвійне щеплення, якщо це буде потрібно", – заявив міністр.

За його словами, МОЗ наразі обговорює можливість закупівлі вакцин на наступні два роки.

"У мене вже майже підписані контракти, точніше, документи про наміри, на постачання вакцин на наступні 2022-2023 роки", – зауважив Ляшко.

Як відомо, раніше Національна технічна група експертів рекомендувала використовувати додаткову дозу для імуноскомпрометованих осіб – людей, які мають гострий хронічний лейкоз, людей, перебувають на імуносупресивній або імуномодулюючій терапії під час вакцинації та інших.

"Додаткова доза вводиться для кращого захисту людей, які за станом свого здоров’я мають нижчу ефективність вакцин. Бустерна – щоб посилити імунну відповідь або ефективність вакцини, що з часом згасає", – підсумував очільник МОЗ.

Нагадаємо, дещо раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів про формат майбутньої ревакцинації українців від коронавірусу. Її робитимуть двома дозами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme