МОЗ почало перевіряти шкільні їдальні по усій Україні

Міністерство охорони здоров'я розпочало перевірку працівників шкільних їдалень на стафілокок

Журналіст відділу новин
МОЗ почало перевіряти шкільні їдальні по…
Фото: МОЗ

У міністерстві зазначили, що "раптові перевірки" розпочалися саме сьогодні, 11 жовтня.

Про майбутні перевірки уже натякав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ. Це відбулося на форумі "Реформа шкільного харчування" у Дніпрі.

Причиною таких перевірок, за словами Ляшка, стали резонансні випадки гострих кишкових інфекцій, виявлені в українських школах уже цього навчального року. Саме тому МОЗ взялося до додаткового контролю.

Усі виявлені носії інфекції будуть відсторонені від роботи до повного одужання.

Нагадаємо, що у Хмельницькому у період з 8 до 10 вересня до медиків надійшло 93 екстрених повідомлення на захворювання харчовою токсикоінфекцією та гастроентероколітами. Захворіли 92 дитини молодших класів НВО № 1 та 1 мама, котра заразилася контактно-побутовим шляхом від своєї хворої дитини.

Уже 13 вересня, встановлено джерело збудника інфекції. Так, у 4 працівників  харчоблоку із зразків, відібраних для аналізу, виділено золотистий стафілокок. Із 12 зразків харчових продуктів у 3 стравах виявлено золотистий стафілокок (паелья, шніцель та інші); із 60 змивів у 27 зразках – золотистий стафілокок.

Директорку школи вже вже встигли покарати штрафом, однак її не відсторонили від роботи. Згодом на сайті ОПУ з'явилося повідомлення про те, що заступник керівника Офісу президента Юлія Соколовська вважає за необіхдне відсторонити від роботи директорку хмельницького навчального закладу, де сталося масове захворювання дітей через виявлений у працівників харчоблоку золотистий стафілокок.

У середині вересня міністр Ляшко заявляв, що через ситуацію у Хмельницькому НВО №1 МОЗ відновить раптові перевірки на стафілокок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme