МОЗ погрожує невакцинованим особам самоізоляцією при в'їзді в Україну

Міністерство охорони здоров'я винесе на розгляд уряду пропозицію про встановлення більш жорстких правил перетину кордону для невакцинованих осіб
 

Журналіст відділу новин

Про це в ефірі Українського радіо сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, інформує Depo.ua.

"Розуміючи, що у нас сьогодні збільшується кількість країн, в яких зростає кількість випадків коронавірусної хвороби саме з "Дельта"-штамом, ми будемо ініціювати на найближчому засіданні уряду розгляд постанови, яка буде передбачати більш жорсткіші правила до перетину державного кордону людьми, які невакциновані проти коронавірусної хвороби. Будемо повертатися до тих норм, які були відмінені в червні, зокрема, щодо самоізоляції на визначений період і завершення самоізоляції тільки після проведення тестування і завершення інкубаційного періоду, який потенційно будемо зменшувати до 5 днів", – сказав Ляшко.

Він наголосив, що ці вимоги не будуть стосуватися осіб, які пройшли повний курс вакцинації – як українців, так і іноземців.

Водночас, Ляшко зазначив, що для українських громадян розглядається можливість в'їзду в Україну без проходження самоізоляції після вакцинації однією дозою.

"Ми розуміємо, що є частина куплених путівок, є незаплановані відрядження. Людина в екстреному порядку вимушена буде їхати за межі України. У нас відкритий п'ятий етап вакцинації, кожен бажаючий може зробити щеплення. В такому випадку людина не встигне пройти повний курс щеплення, тому для українців будемо дозволяти без самоізоляції навіть з одним щепленням. Але щеплення бажано зробити, бо це захищає здоров'я", – наголосив Ляшко.

Міністр нагадав, що наразі в Україні діє вимога обов'язкового тестування на COVID-19 для громадян, які прибувають з Російської Федерації, Португалії, Індії та Великої Британії, де останнім часом фіксується зростання кількості захворілих на штам "Дельта".

Нагадаємо, 21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Наразі вже понад 1,5 мільйона українців повністю вакциновані від коронавірусу. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme