МОЗ відмовилося від масової вакцинації підлітків

Масової організованої вакцинації дітей віком від 12 років в Україні не буде

Журналіст відділу новин
МОЗ відмовилося від масової вакцинації п…
Фото: ЕРА

Причиною такого рішення МОЗ стало те, що пріоритетом вакцинальної кампанії є захист найуразливіших верств населення, якими є люди старшого віку.

Про це керівник Міністерство охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів журналістам, передає Depo.ua.

Втім, пояснив Ляшко, ніхто не забороняє щепити неповнолітніх. При цьому варто зважати на те, що вакцинація дітей віком від 12 до 18 років може проводитися лише тією вакциною, в інструкції до якої це дозволяється.

Нагадаємо, що 21 вересня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко допустив ймовірність вакцинації серед підлітків, починаючи від 12 років.

За його словами, дітей від коронавірусу вакцинувати варто, але поки що – зарано. Ляшко вважає, що нині витрачати ресурс та енергію на вакцинацію від коронавірусу дітей не варто, оскільки ще не вакциновано більшість дорослого населення країни.

А сьогодні, 29 вересня, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики та дитячий інфекціоніст Федір Лапій повідомив, що в Україні можуть схвалити вакцинацію дітей проти коронавірусу.

Додамо, у вересні в Україні на коронавірус захворіла рекордна кількість дітей. Цей показник був найбільшим від початку пандемії та, ймовірно, пов'язаний із початком навчального року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme