МОЗ заборонило запрошувати Діда Мороза на дитячі свята: У чому причина

Міністерство охорони здоров'я заборонило батькам відвідувати новорічні свята своїх дітей та запрошувати на них Діда Мороза та інших виконавців ролей казкових персонажів 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
МОЗ заборонило запрошувати Діда Мороза н…
Фото: Рixabay

У профільному міністерстві зазначили, що такі заборони й обмеження пов'язані з високим ризиком зараження COVID-19. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на інформацію МОЗ України. 

"Новорічні та різдвяні свята – це час, коли люди різного віку збираються разом – родиною, на релігійні заходи або для святкування з друзями. У той самий час, пандемія коронавірусної хвороби, на жаль, ще далека від завершення, і ми всі повинні бути вкрай обережними", – сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

Також у профільному міністерстві особливо підкреслили, що батькам та іншим членам сім'ї не рекомендується відвідувати урочисті заходи в умовах карантину, щоб знизити ризик інфікування коронавірусом в дитячих колективах.

Крім того, на новорічні ранки в дитячих садах і школах заборонено запрошувати Діда Мороза та інших акторів. Свята дозволяється проводити тільки в класах без глядачів і аніматорів.   

"Запрошувати аніматорів, акторів та інших людей, які розважали б дітей і брали участь у святі не дозволяється. Тобто організовувати, проводити захід і брати участь можуть тільки співробітники навчального закладу", –  повідомили в МОЗ.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін продовжив карантинні обмеження в Україні до 31 березня 2022 року. Таким чином, в Україні продовжує діяти запроваджений урядом раніше адаптивний карантин. Усі правила щодо доступу до публічних місць із COVID-сертифікатами, носіння масок та дистанції залишаються в силі. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme