Музей Революції Гідності в центрі Києва створять до кінця 2023 року, – ОП

Будівництво Музею Революції Гідності, який створять у Києві за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", має завершитись до 1 грудня 2023 року

Журналіст стрічки новин
Музей Революції Гідності в центрі Києва…

Планами щодо створення Музею у Facebook поділився заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

За його даними, безпосереднє будівництво Музею має розпочатися восени цього року.

"Всі процеси прискорено, проведено тендер на розробку проєктно-кошторисної  документації. Влітку розпочнемо підготовчі роботи на ділянці, щодо якої немає арештів", - уточнив Тимошенко.

Дорога до Музею отримала назву "Штурм пагорба". Маршрут починатиметься від Меморіалу Небесної Сотні і вестиме безпосередньо до Музею, роблячи дорогою зигзагоподібні повороти.

Сам Музей буде розділено на декілька основних зон, серед яких: Будинок Свободи, Дитячий музей, кіноконцертний зал, фондосховище, оглядовий майданчик та інші.

Одним із центральних експонатів Музею стане відома конструкція "Йолка", що стояла на Майдані Незалежності протягом усіх подій кінця 2013 – початку 2014 років.

Відповідно до концепції, Музей виконуватиме також важливу освітню функцію. З цією метою тут функціонуватимуть Дитячий музей та дослідницький центр.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко повідомив, що минулого року за президентською програмою в Україні було реконструйовано та збудовано 7 Палаців культури, відновлено 10 пам'яток архітектури, 2 пам'ятки історії, 2 філармонії, 2 музеї, театр та інші об'єкти культурної інфраструктури.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme