МВФ припинив співпрацю з Афганістаном: Яка умова відновлення взаємодії

Міжнародний валютний фонд остаточно припинив співпрацю з Афганістаном після захоплення влади бойовиками радикального руху "Талібан"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
МВФ припинив співпрацю з Афганістаном: Я…
Фото: Getty Images

Представник МВФ Джеррі Райс наголосив, що взаємодію можна відновити після визнання уряду талібів.

Про це він сказав під час брифінгу, повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Райс зауважив, що в питанні визнання нового уряду в Афганістані Фонд орієнтується на міжнародну спільноту.

Окрім цього, представник висловив стурбованість економічною ситуацією в Афганістані. Зазначається, що країна може стикнутися з гуманітарною кризою. У такій ситуації, за словами Райса, важливо зосередити увагу на допомозі народу.

Нагадаємо, 9 березня США почали виводити війська із Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Президент США Джо Байден вирішив повністю вивести американські війська з Афганістану, що залишилися в країні, до 11 вересня 2021 року.

Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості й тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

2 вересня стало відомо, що Європейський Союз не поспішатиме із визнанням руху "Талібан" для встановлення офіційних взаємин.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme