МВФ затвердив виділення Україні 1,4 мільярда доларів

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) затвердила надання Україні підтримки у вигляді екстреного фінансування на суму 1,4 млрд доларів США

Редактор стрічки новин
МВФ затвердив виділення Україні 1,4 міль…
Фото: Рixabay

Надання коштів затверджено з метою сприяння задоволенню невідкладних потреб у фінансуванні та пом'якшення економічних наслідків війни в рамках інструменту для прискореного фінансування Rapid Financing Instrument (RFI).

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на реліз МВФ.

Виконавча рада МВФ також висловила рішучу підтримку народу України.

Голова Національного банку України Кирило Шевченко заявив, що "кошти, отримані за програмою RFI, допоможуть профінансувати першочергові витрати державного бюджету та підтримати платіжний баланс України".

"Ми вдячні Фонду за швидку реакцію на наше звернення та сподіваємося на якнайшвидше завершення усіх процедур, що пов’язані з надходженням коштів. Невідкладна підтримка міжнародних партнерів у такий складний для нашої країни час є надзвичайно важливою", – написав Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

Шевченко про допомогу МВФ

Зазначимо, що RFI надає можливість швидкого доступу до фінансової допомоги тим країнам, які стикнулися із терміновими потребами для збалансування платіжного балансу, зокрема внаслідок воєнних конфліктів.

Інструмент RFI дозволяє отримати 50% від квоти держави-члена МВФ, що становить для України 1 млрд SDR (приблизно 1,4 млрд доларів США), зазначили в Міністерстві фінансів.

мінфін про допомогу МВФ

Нагадаємо, палата представників Конгресу США в середу проголосувала за надання допомоги Україні в розмірі 13,6 млрд доларів. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme