МЗС дало рекомендації українцям через пожежі у Греції та Північній Македонії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба рекомендував громадянам України утриматись від поїздок до Греції та Північної Македонії через лісові пожежі, які лютують у цих країнах

Журналіст стрічки новин

Наразі очільник МЗС доручив посольствам України у цих країнах тримати на особливому контролі потреби українських громадян у зв'язку з масштабними лісовими пожежами у цих країнах.

Крім того, українцям, які вже перебувають у цих країнах, рекомендували уважно відстежувати заяви місцевих служб цивільного захисту. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу відомства.

Серед іншого їм порадили неухильно дотримуватися рекомендацій та приписів щодо безпеки, а також у разі виникнення загрози життю або здоров’ю невідкладно звертатися до відповідної закордонної дипломатичної установи України за місцем перебування:

  • посольство України в Грецькій Республіці (телефон "гарячої лінії": (+30 6932765606, електронні адреси: emb_gr@mfa.gov.ua; consul_gr@mfa.gov.ua);
  • посольство України в Республіці Північна Македонія (телефон "гарячої лінії": (+38 97258 9639, електронна адреса: emb_mk@mfa.gov.ua);
  • також функціонує цілодобова "гаряча лінія" МЗС України за тел. +38 044 238-16-57, електронна адреса: cons_or@mfa.gov.ua. 

"Епіцентр пожежної небезпеки в Греції зосереджений на півночі столичної агломерації, західній частині півострова Пелопоннес та острові Евія (Евбея). Місцеві рятувальні служби продовжують здійснювати комплекс заходів з ліквідації осередків пожеж", – наголосили у МЗС.

Нагадаємо, дещо раніше у МЗС розповіли, чи є серед постраждалих при пожежах у Греції українці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme