UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

МЗС України у річницю створення ООН нагадало організації про "Кримську платформу"

МЗС України оприлюднило заяву з нагоди 76-ї річниці заснування Організації Об’єднаних Націй, яку організація відзначає сьогодні, 24 жовтня

Редактор стрічки новин
МЗС України у річницю створення ООН нага…
Фото: МЗС України

Як зазначається у заяві, Україна розраховує на більш активний підхід керівництва організації Об'єднаних Націй (ООН) до протидії агресії Росії. Зокрема, шляхом приєднання до "Кримської платформи".

Також у заяві йдеться, що як одна держав-засновників ООН Україна підтверджує прихильність принципам сучасного світоустрою, закладеним у положеннях Статуту ООН. А також готовність вносити свій внесок у миротворчі операції, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу МЗС.

В українському дипломатичному відомстві також нагадали, що в серпні Україна спільно з 46 державами та міжнародними та регіональними організаціями створила Кримську платформу для деокупації півострова.

"Розраховуємо на більш активний і конструктивний підхід з боку керівництва ООН до питань протидії триваючій військовій агресії РФ проти України", – йдеться в документі.

Крім того, враховуючи роль ООН у питаннях деокупації Криму, зокрема в контексті прийнятих Генеральною Асамблеєю ООН резолюцій про територіальну цілісність України, проблеми мілітаризації та щодо захисту прав людини в Криму, Україна сподівається на приєднання ООН до Кримської платформи.

Нагадаємо, раніше в МЗС України висловили обурення відсутністю представників ООН на саміті "Кримської платформи". Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що таке ставлення для організації, яка займаються підтримкою миру і безпеки у світі, є неприпустимим. 

Довідка: Установчий саміт "Кримської платформи" відбувся 23 серпня у Києві. Там були присутні представники 46 країн та міжнародних організацій

Офіційно визначеними темами для обговорення були консолідація міжнародної політики невизнання зміни правового статусу Криму, можливості для посилення санкцій проти країни-агресора, захист прав людини, гарантування безпеки в Азово-Чорноморському регіоні, забезпечення дотримання принципу свободи навігації, а також подолання негативних наслідків окупації для екології та економіки регіону. 

У підсумку учасники підписали спільну декларацію, в якій вони не визнають і продовжують засуджувати тимчасову окупацію та незаконну анексію Криму, що становить прямий виклик міжнародній безпеці з серйозними наслідками для міжнародно-правового порядку, що захищає територіальну цілісність, єдність та суверенітет всіх держав.

Читайте також: Істерика Кремля: В яку пастку Росія втрапила із "Кримською платформою"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme