На 18 січня прогнозується дефіцит електроенергії в 3%, — "Укренерго"

В Україні впродовж дня 18 січня прогнозується дефіцит електроенергії на рівні 3%

На 18 січня прогнозується дефіцит електр…
Фото з відкритих джерел

Про це повідомили в"Укренерго", пише Depo.ua.

"Вчора, 17 січня, добовий максимум споживання був зафіксований вранці о 9:30. Він на 3,2% перевищував аналогічний показник 16 січня. Впродовж останніх днів спостерігається тенденція максимального зростання споживання переважно в ранкові години. Цьому сприяє збереження високого інерційного споживання, яке зумовлене зниженням температури надвечір та вночі", — кажуть у відомстві. 

Сьогодні впродовж дня очікується потепління, середньодобова температура становитиме -2° проти вчорашніх -5°. Водночас по всій Україні очікується погіршення погодних умов: сильні пориви вітру, сніг, місцями ожеледиця. Налипання снігу можуть спричинити обледеніння та пошкодження електромереж.

Диспетчерський центр "Укренерго" сьогодні прогнозує незначний дефіцит з 8:00 до 20:00 на рівні близько 3%. Запровадження графіків для обмеження споживання не планується.

"Протягом дня, особливо з 9:00 до 19:00, дуже важливою є допомога споживачів — зменшення користування потужними електроприладами, зокрема обігрівачами та кондиціонерами. Це дозволить скоротити зростання рівня споживання. Відповідно зменшиться і навантаження на електростанції", — додають енергетики.

Нагадаємо, споживання електроенергії в Україні помітно зросло на початку січня через похолодання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme