На Афганістан чекає гуманітарна катастрофа, – генсек ООН 

Генеральний секретар Організації об'єднаних націй Антоніу Гутерріш заявив, що на захоплений талібами-ісламістами Афганістан чекає гуманітарна катастрофа

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
На Афганістан чекає гуманітарна катастро…
Фото: Рixabay

Якщо найближчим часом нічого не зміниться, то без елементарних засобів для виживання залишиться майже половина населення країни. В найгіршому становищі опиняться малолітні діти та жінки.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Голос Америки". 

"У день, коли Афганістан вступає в нову фазу, я хочу висловити серйозну стурбованість у зв'язку з посиленням гуманітарної та економічної кризи в країні і загрозою повного краху основних послуг", – сказав Гутерріш.

Генсек ООН додав, що вже у 2022 році більш ніж половина дітей у віці до п'яти років можуть недоїдати. Медицина та освіта стануть недоступними для бідних сімей. 

Майже 18 мільйонів афганців уже наступного року будуть вимушені голодувати через дефіцит продуктів. Голод насунеться на країну через посуху, збройну агресію всередині Афганістану та пандемію коронавірусу. 

Нагадаємо, днями таліби проголосили Афганістан "вільною та суверенною" державою. Утім, ніяких соціальних гарантій місцевому населенню вони не дають. Бойовики говорять лише про те, що захищатимуть базові ісламські цінності. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme