На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої: рашисти намагаються прорвати оборону

На Бахмутському напрямку росіяни намагалися прорвати оборону українських підрозділів у напрямках низки населених пунктів, в окремих районах тривають бої

Журналіст відділу новин
На Бахмутському напрямку тривають запекл…
ЗСУ

Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 18:00 12 серпня, передає Depo.ua.

Слов’янський та Краматорський напрямки

На Слов'янському напрямку окупанти здійснювали вогневий вплив на позиції українських військ в районах низки населених пунктів. російські війська завдали авіаударів неподалік Залимана. росіяни намагалися вести наступальні бої у напрямках Пасіка — Богородичне і Тихоцьке — Долина, однак отримали відсіч та відійшли.

На Краматорському напрямку є зафіксовані обстріли поблизу Сіверська, Званівки, Верхньокам’янського, Григорівки та Райгородка. Окупанти безуспішно намагалися провести розвідку боєм в напрямку Білогорівка – Григорівка.

Бахмутський напрямок

Окупанти задіяли танки та різнокаліберну артилерію для вогневого впливу в районах населених пунктів Бахмут, Соледар та інших. Зафіксовані авіаудари біля Виїмки, Івано-Дар’ївки, Спірного, Яковлівки, Соледара та Бахмутського.

росіяни намагалися вести розвідку біля Спірного, проте українські захисники завдали вогневого ураження та знешкодили ворога.

Наступами та штурмами російські окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону українських підрозділів та просунутися в напрямках населених пунктів Спірне, Івано-Дарʼївка, Виїмка, Яковлівка, Кодема, Вершина та Зайцеве. Проте вони зазнали втрат та відійшли, але в окремих районах тривають бойові дії.

На напрямку Покровське — Бахмут російсько-окупаційні війська мали частковий успіх, намагаються закріпитися.

Авдіївський напрямок

Артилерійські обстріли окупантів тривали поблизу Мар’їнки, Водяного, Нетайлового, Авдіївки, Пісків, Красногорівки та Новобахмутівки. росіяни завдав авіаударів неподалік Красногорівки, Мар’їнки, Водяного та Авдіївка.

Усі спроби штурму російсько-окупаційних військ у районах Спартака, Пісків та Мар’їнки українські захисники зупинили та відкинули окупантів на попередні позиції.

Новопавлівський та Запорізький напрямки

Вогневий вплив окупаційних військ фіксували в районах низки населених пунктів. російська авіація діяла біля Вугледара та Новомихайлівки. росіяни наступали у напрямку Єгорівка – Павлівка, але ЗСУ їх зупинили та відкинули назад.

Ситуація на інших напрямках

На Південнобузькому напрямку окупанти здійснювали обстріли позицій українських військ із танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдали авіаційних ударів в районах кількох населених пунктів.

росіяни намагаються відновити боєздатність підрозділів, що зазнали втрат під час бойових дій на зазначеному напрямку. 

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала. За наявною інформацією, 11 серпня було проведено перевірку готовності системи бойового управління та оповіщення збройних сил республіки білорусь до застосування.

На Сіверському напрямку росіяни продовжують утримувати підрозділи в прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою сковування дій підрозділів Сил оборони.

Окупанти обстріляли із артилерії райони Олександрівки Чернігівської області та Юр’євого, Білопілля, Атинського і Яструбиного на Сумщині. Триває ротація підрозділів збройних сил російської федерації, що виконують завдання у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

На Харківському напрямку окупанти здійснювали обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах низки населених пунктів. росіяни задіяли штурмову та армійську авіацію для ударів поблизу Верхнього Салтова, Ртищівки, Українки та Байрака.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme