На Білорусь чекають нові санкції ЄС через міграційну кризу на кордоні з Польщею та Литвою

Європейський Союз готує новий пакет санкцій проти Білорусі через міграційну кризу на кордоні з Польщею та Литвою

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На Білорусь чекають нові санкції ЄС чере…
Фото: Рixabay

Під обмеження можуть потрапити близько 30 фізичних та юридичних осіб за сприяння міграційній кризі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що новий пакет санкцій може зачепити главу Міністерства закордонних справ Білорусі Володимира Макея та авіаційної компанії "Бєлавіа".

При цьому, схвалення санкцій може відбутися вже наступного тижня. Офіційні особи ЄС, в тому числі президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен, закликають до ще більш жорстких заходів. Йдеться про обмеження для міжнародних авіакомпаній, обвинувачених у доставці мігрантів до Мінська.

Зокрема, 27 послів країн ЄС можуть офіційно визнати ситуацію на кордоні Білорусі із Польщею "гібридною війною" вже завтра, 10 листопада.

Зауважимо, дещо раніше міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський повідомив, що до Білорусі кожного тижня прибувають 40 літаків з мігрантами.

Відомо, що 8 листопада з Білорусі до кордону з Польщею вирушила велика колона мігрантів у кілька сотень осіб. Вони поламали прикордонну загорожу та самовільно облаштували табір. Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Євросоюзу.

Міністерство оборони Польщі одразу направило на місце інциденту додаткову військову силу, щоб стримати людей.

Крім того, влада країни ухвалила рішення з 9 листопада закрити прикордонний пункт пропуску "Кузня".

Тим часом міністр внутрішніх справ Німеччини Хорст Зеєхофер закликав країни ЄС допомогти Польщі впоратися з потоком мігрантів з території Білорусі. Хорст Зеєхофер визнав, що з проблемою не можуть впоратися ні сама Польща, ні Німеччина.

Нагадаємо, вранці 9 листопада стало відомо про те, що до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові.

Читайте також: ЄС проти Лукашенка: Як відбити атаку мігрантами

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme