На Черкащині була використана сітка з підкупу виборців, – голова КВУ Олексій Кошель

Генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель повідомив, що на Черкащині, де 31 жовтня на проміжних виборах люди обирали народного депутата у 197 виборчому окрузі, було використано сітку з підупу виборців

Журналіст відділу новин
На Черкащині була використана сітка з пі…
Фото: Depo.ua

Там, за словами очільника КВУ, біля виборчих дільниць були присутні так звані "контролери", які мали з собою списки виборців із вказаними контактними даними громадян.

Про це Кошель заявив в інтерв'ю Depo.ua.

"І на Херсонщині, де перемога представника "Слуги народу" була запрограмована, і на Черкащині ми побачили технологію так званого контрольованого голосування", – вважає він.

Кошель пояснив, що в Херсоні використовувалася технологія фейкових спостерігачів: громадяни приходили на виборчу дільницю, голосували, фотографувалися, а потім зверталися до виборчих комісій із проханням зареєструвати їх як народних спостерігачів.

"Комісія не мала жодних юридичних підстав це робити і відмовляла, але ця схема виконувала свою задачу – привести на дільниці мотивованих виборців. Такий громадянин отримує кошти за голосування за певного кандидата, згідно з домовленістю віддає свій голос і фіксує своє відвідування дільниці", – пояснив голова КВУ.

Він зауважив, що така технологія на Черкащині стала "значно більш масштабною".

"Там біля виборчих дільниць були присутні так звані "контролери", які мали з собою списки виборців із вказаними контактними даними громадян. Також було зазначено час довезення "вмотивованих" виборців до дільниць. Таких людей справді привозили централізовано, вони відмічалися у "контролерів" і далі в кабінках ставили позначки проти імені "потрібного" кандидата. Не бачу жодного іншого логічного пояснення цій ситуації, окрім того, що був запущений глобальний механізм фальсифікацій на окрузі №197", – наголосив Кошель.

На його думку, з огляду на це є підстави говорити, що "на Черкащині відбулися не просто брудні вибори із використанням цілого букету негативних технологій".

"Ми припускаємо, що на цьому окрузі була застосована надзвичайно масштабна "виборча сітка" із підкупу виборців, яку "засвітили" так звані "контролери" у день голосування", – заявив Кошель.

Очільник КВУ додав також, що вибори на Черкащині пройшли "повністю за лекалом кампанії у Надвірній" (у березні 2021 року на проміжних виборах до ВР на 87-му окрузі на Івано-Франківщині "слуга народу" Василь Вірастюк переміг представника партії "За Майбутнє" Олександра Шевченка, – ред.).

Нагадаємо, дещо раніше з'явилися попередні результати голосування на Черкащині. Відповідні дані опублікувала Центральна виборча комісія (ЦВК).

Читайте також: Вибори на Черкащині: Скандали за участі "слуг народу" і низька явка виборців (ФОТО, ВІДЕО)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme