На дні народження у Татарова були правоохоронці, пов’язані з розслідуванням його справи, – ЗМІ

Святкування для народження Олега Татарова відвідали колишні і чинні топ-силовики

Редактор стрічки новин
На дні народження у Татарова були правоо…
Фото: Telegram Олега Татарова

На початку вересня заступник голови Офісу президента Олег Татаров відсвяткував день народження. Привітати іменинника у заміський ресторанний комплекс в Конча-Заспі прийшли політики та високопосадовці від силового блоку, зокрема, ті, які пов'язані з розслідування справи Татарова.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

За інформацією видання, на свято прибув заступник голови національної поліції України та начальник головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

Цуцкірідзе та Татаров

"У тещі Цуцкірідзе є кілька об'єктів нерухомості в ЖК на Печерську, де мали отримати квартири нацгвардійці у справі "УкрБуд"", – зазначається у публікації.

Слідство встановило що, Татаров у 2017 році, коли працював юристом в "УкрБуд", яка на той час належала екснардепу Максиму Микитасю, брав участь у передачі хабара посадовцю криміналістичної установи МВС.

Сам Микитась раніше розповідав ЗМІ, що саме Цуцкірідзе, перебуваючи на високих посадах у МВС, допомагав юристу "УкрБуд" Татарову розв'язувати проблеми будівельної компанії з Міністерством внутрішніх справ.

Крім того, на день народження Татарова прибув заступник генпрокурорки Ірини Венедіктової Олексій Симоненко, який передав справу Татарова від НАБУ до СБУ.

Олексій Симоненко на дні народження Татарова

Нагадаємо, 18 грудня 2020 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру Татарову за статтею про хабарництво.

Слідство вважає, що Татаров — у минулому високопосадовець державної компанії "Укрбуд" – може бути причетним до надання неправомірної вигоди за видання недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України.

У ніч на 24 грудня Офіс генерального прокурора передав справу з НАБУ до Служби безпеки України. Згодом Вищий антикорупційний суд України постановив, що це кримінальне провадження має розслідувати НАБУ, і зобов'язав генпрокурорку Ірину Венедіктову розглянути клопотання щодо необхідності передати його назад.

1 березня суд не продовжив терміни у справі Татарова.

У квітні 2021 року Верховний Суд відмовився розглядати скарги Офісу генерального прокурора на рішення Київського апеляційного суду, який залишив без змін відмову продовжити слідство у справі Татарова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme