На Дніпропетровщині затримали поплічника кремлівського "воєнкора" Татарського

Правоохоронці затримали у Дніпропетровській області чоловіка, який працював на одного з кремлівських "воєнкорів"

Журналіст стрічки новин
На Дніпропетровщині затримали поплічника…
Фото: СБУ

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Depo.ua.

Затриманий — мешканець одного із міст поблизу Дніпра. У нього дві судимості та загальний тюремний "стаж" майже 8 років — за крадіжки, угон транспорту, хуліганство та тяжкі тілесні ушкодження.

За наявними даними, в листопаді 2022 року чоловіка завербував російський "воєнкор" Владлен Татарський, помітивши його антиукраїнські коментарі в одному з прокремлівських Telegram-каналів, пов’язаних з розвідкою окупантів.

У СБУ кажуть, що чоловік збирав розвіддані про переміщення Сил оборони у напрямках східного та південного фронтів. Для цього регулярно об’їжджав околиці Дніпра та приховано фіксував маршрути підрозділів ЗСУ.

Після ліквідації Татарського чоловік намагався "залягти на дно", але його затримали. Під час обшуку в нього знайшли комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував для роботи на окупантів.

Затриманому оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, військова контррозвідка СБУ викрила на Київщині "крота", який збирав для росіян розвіддані про "Гвардію наступу". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme