На Донбасі знову загинув боєць ЗСУ

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 14 вересня

Редактор стрічки новин
На Донбасі знову загинув боєць ЗСУ…
Фото: ОТУ "Північ"

Протягом минулої доби, 13 вересня, у зоні проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі зафіксували 12 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Ворожі обстріли фіксували поблизу таких населених пунктів: Зайцеве, Верхньоторецьке, Нью-Йорк, Золоте-4, Катеринівка, Новоолександрівка, Причепилівка, Попасна. 

Зокрема, поблизу Зайцевого противник вів вогонь із автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, біля Верхньоторецького – із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 калібру, у напрямку Нью-Йорка – з артилерійських систем калібру 122 мм.

Також повідомляється, що в районі Золотого-4 окупанти відкривали вогонь по позиціях українських захисників з ручних протитанкових гранатометів, біля Катеринівки – застосували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

"Поблизу Новоолександрівки противник тричі вів численні обстріли наших позицій із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Неподалік Причепилівки російські окупанти двічі вели обстріл із великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та мінометів 82 калібру", – розповіли у штабі ООС. 

У повідомленні також зазначається, що у напрямку Попасної ворог двічі вів вогонь з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів.

"В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення несумісне з життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого", – повідомили у штабі. 

Зазначається, що на обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь, а про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Станом на 7 годину ранку, 14 вересня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Зведення штабу ООС ранок 14 вересня 2021

Ситуація на Донбасі станом на ранок 14 вересня 2021

Нагадаємо, внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ протягом вихідних 11-12 вересня у зоні проведення ООС загинули троє українських військовослужбовців, ще 9 отримали поранення. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme