На Донбасі знову загинув український військовослужбовець

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 2 грудня

Редактор стрічки новин
На Донбасі знову загинув український вій…
Фото: Штаб ООС

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню, 1 з яких з застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зокрема окупанти вели обстріли поблизу таких населених пунктів:

  • Авдіївка – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

  • Шуми – з мінометів калібру 120 мм, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

  • Новотроїцьке – зі стрілецької зброї.

Також повідомляється, що ворог здійснив дистанційне мінування ПОМ-2 околиць Мар'їнки, внаслідок чого дістала поранення цивільна особа.

"Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям. Командування та особовий склад Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну", – зазначили у штабі ООС. 

У штабі додали, що українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Станом на 7 годину ранку, 2 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Зведення штабу ООС ранок 2 грудня 2021 року

Нагадаємо, раніше Українська сторона СЦКК показала наслідки атаки окупантів на околиці Мар'їнки. Вогонь вівся з напрямку Трудівське, під час обстрілу Мар'їнки збройні формування РФ здійснили 2 постріли мінами ПОМ-2 з гранатомету РПГ-7. 1 грудня вдень збройні формування РФ здійснили спробу дистанційного мінування території населеного пункту Мар’їнка протипіхотними мінами ПОМ-2. Вибухом однієї з мін було поранено місцевого мешканця 1980 року народження, який в момент вибуху перебував за кермом автомобіля УАЗ-469. В нього діагностовано осколкове поранення гомілки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme