На Донеччині затримали ще двох агентів ФСБ (ФОТО)

Силовики нейтралізували в Донецькій області ще одну агентурну групу російської ФСБ

Журналіст стрічки новин
На Донеччині затримали ще двох агентів Ф…
Фото: СБУ

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Depo.ua.

Затримані — двоє мешканців Покровського району, які діяли окремо один від одного. Обидва дистанційно "замикалися" на російську спецслужбу через спільного зв’язкового з окупованої частини регіону.

Завербували агентів у червні. За даними слідства, вони розвідували місця дислокації та пересування підрозділів ЗСУ, що задіяні у боях на Авдіївському напрямку.

"Вони намагалися знайти вогневі позиції української артилерії та маршрути руху важкої бронетехніки Сил оборони, у тому числі танків Abrams. Крім того — "зливали" агресору локації українських блокпостів та фортифікаційних укріплень поблизу передової", — кажуть у СБУ.

Для збору розвідданих агенти їздили Покровський районом та потайки фотографували пункти базування та місця переміщення підрозділів ЗСУ.

У спецслужбі вважають, що розвідінформація потрібна була загарбникам для планування власних бойових операцій, насамперед прицільних дронових та ракетно-артилерійських ударів по ЗСУ.

За кожне виконане завдання окупанти обіцяли агентам перераховувати гроші на банківські картки.

В обох затриманих знайшли мобільні телефони з доказами — отриманими завданнями та звітами про їх виконання.

Листування агента ФСБ

Обом оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Затриманим загрожує довічне ув’язнення. Наразі вони під вартою.

Нагадаємо, у СБУ заявили про викриття ще одного ворожого пособника, який пішов на добровільну співпрацю з росіянами після захоплення частини Харківської області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme