На Донеччині затримали ворожу агентку, яка допомагала російським окупантам прорватися до Нью-Йорка

Жінку затримали під час контрдиверсійних заходів

Журналіст відділу новин
На Донеччині затримали ворожу агентку, я…
Фото: СБУ

Про це повідомили у СБУ, пише Depo.ua.

Затримана — місцева жителька, яку Служба безпеки називає "ідейною прихильницею рашизму, яка чекала на прихід загарбників". Зв'язок з ворожою розвідкою жінка підтримувала через матір свого чоловіка, яка проживає в РФ і перебуває у полі зору російської спецслужби.

Інформаторка регулярно обходила фронтову місцевість і потайки фіксувала локації Сил оборони. Додатково — "втемну" використовувала знайомих, у яких випитувала потрібну інформацію під час побутових розмов. Дані надсилала куратору голосовими повідомленнями.

"У зоні особливої уваги ворога були бойові позиції важкої артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити селище Нью-Йорк. Крім цього, жінка намагалася визначити координати штабів, опорних пунктів та маршрутів руху українських військ, які обороняють населений пункт. Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових наступальних операцій, спрямованих на захоплення селища, де наразі тривають важкі бої", — кажуть у відомстві.

Жінку затримали під час контрдиверсійних заходів на передовій, коли вона намагалася евакуюватися із селища у прифронтовий район.

Їй оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ). Затриманій загрожує до 8 років ув'язнення. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme