На "Еммі" вперше в історії можуть номінувати українського актора

Вперше в історії найпрестижнішу телевізійну премію США "Еммі" може отримати українець — 23-річний Захар Шадрін

На "Еммі" вперше в історії можуть номіну…
Фото: Соціальні мережі

Актора можуть номінувати на "Еммі" за роль в серіалі "Маленька Америка" від Apple TV+, повідомляє Depo.ua з посиланням на Awards Daily.

Захар Шадрін зіграв у серії "Космічні двері": у ній йдеться про молодого діджея Максима, який нарешті отримує американську візу, але згодом розуміє, що це не вирішує усі його проблеми.

За даними видання, актор приїхав на зйомки всього за два тижні до повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Шадрін розповідав, що займається акторською справою з 14 років, коли пішов в студію при театрі. Він з родини військового, і його батьки були проти такого вибору професії — бажали чогось "більш серйозного". Однак тепер — пишаються сином.

"Я був на знімальному майданчику, коли в Україні почалася війна. Подруга ділилася тривожними чутками про війну і через кілька годин підтвердила — вона почалася. У це було важко повірити", — згадує актор.

Він дуже переживав за батьків, спочатку не міг знайти в собі сили, щоб продовжити зйомки, але потім занурився в роботу.

Шадрін каже, що можливість бути номінований на "Еммі" для нього є дуже важливо.

"Бути першим українським актором, представленим на премію "Еммі", — це величезна честь і можливість показати світові, що Україна наповнена видатними, працьовитими, талановитими особистостями. Ми заслуговуємо на визнання і гідне місце на міжнародній культурній арені як вільна і незалежна, різноманітна, талановита нація", — зазначив він.

Нагадаємо, американська акторка Кіра Найтлі озвучила аудіоверсію щоденника 12-річної харків'янки Єви Скалієцької "Ти не знаєш, що таке війна".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme