На Київщині судитимуть зрадника, який видав окупантам членів загону самооборони

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо державної зради 42-річного мешканця села Перемога Броварського району Київської області

На Київщині судитимуть зрадника, який ви…
На Київщині судитимуть зрадника

Про це інформує Depo.ua з посиланням на пресцентр ГУ СБУ у м.Києві та Київській області. 

Встановлено, що обвинувачуваний на початку збройної агресії росії проти України, разом із іншими мешканцями села брав участь у створенні формування самооборони територіальної громади та володів інформацією про особовий склад, алгоритм дій і плани загону.

Коли ж ворожі війська захопили населений пункт, чоловік добровільно розпочав співпрацю з окупантами. Зрадник не тільки допомагав рашистам орієнтуватися на місцевості, а й виказав командира та інших односільчан, які входили до територіальної оборони. Патріотів за його вказівкою полонили й утримували під вартою, погрожуючи вбивством.

Щонайменше п'ятьох з них піддали тортурам. Зокрема, із зв’язаними за спиною руками та одягнутими на обличчя шапками ставили до стіни та стріляли під ноги, імітуючи розстріл товришів.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України завершено. Зраднику загрожує покарання до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Обвинувальний акт скеровано до суду. 

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme