На Київщині та Вінниччині СБУ затримала чоловіків, які виманювали гроші у бійців ЗСУ та їхніх родичів

Співробітники Служби безпеки України затримали на Київщині шахрая, який виманював гроші у родичів зниклого безвісти захисника. А на Вінниччині викрили чоловіка, який вимагав у демобілізованого військового сплатити мільйон "боргу", погрожуючи фізичною розправою

Журналіст відділу новин
На Київщині та Вінниччині СБУ затримала…
СБУ, затримання

Про це повідомила СБУ, передає Depo.ua.

Київщина

На Київщині затримали жителя Бориспільського району. Правоохоронці встановили, що шахрай виманював гроші у родича військового. Захисник — молодший сержант механізованого зводу ЗСУ — не виходив на зв’язок після російського артобстрілу українських позицій під Бахмутом.

За даними слідства, зловмисник повідомив родичу, що зниклий військовий нібито перебуває у шпиталі в Білорусі та потребує складної операції. Шахрай задля "порятунку" захисника запропонував переказати 2 тисячі доларів на власні банківські картки.

Правоохоронці викрили жителя Київщини та затримали його. Під час обшуків місця, де мешкав чоловік, співробітники СБУ виявили телефони та сім-карту, з якої зловмисник телефонував потерпілому. Також банківські картки, на які він отримував гроші. А ще — 90 набоїв різного калібру та бойову гранату.

Зловмиснику оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 7 років ув’язнення.

Вінниччина

На Вінниччині співробітники СБУ затримали керівника однієї з місцевих колекторських компаній. Він вимагав від демобілізованого пораненого військовослужбовця та його матері сплатити 1 млн грн нібито протермінованого боргу. У разі несплати чоловік погрожував фізичною розправою.

Правоохоронці затримали зловмисника під час отримання ним першої частини грошей — 200 тисяч гривень.

Фігуранту оголосили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення від 7 до 12 років із конфіскацією майна. Чоловіку обрали запобіжний захід — тримання під вартою без можливості внесення застави.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme