На кордоні затримали чоловіків, які збиралися переплисти Тису на шинах

Правову оцінку діям затриманих надасть суд

На кордоні затримали чоловіків, які збир…
Фото: ДСПУ

Про це повідомили у Державній прикордонній службі, пише Depo.ua.

"Одного з "плавців" затримав прикордонний наряд відділу "Тячів". Чоловік приїхав на Закарпаття з Київщини. Самостійно склавши маршрут порушення кордону саме через річкову ділянку, киянин купив собі гідрокостюм та ласти, ретельно запакував документи, гроші та особисті речі у поліетилен і вирушив на Тячівщину. Сумну статистику загибелі 20 своїх попередників та високий рівень води у Тисі горе-дайвер до уваги не брав", — кажуть ДПСУ.

Ще два тріо "водолазів" поблизу Тиси затримали прикордонні наряди відділення "Грушово". Спершу, опівночі, наряд затримав у 50 м від кордону полтавця, киянина та тернополянина. А вже за пів години, на відстані 70 м до кордону — ще трьох чоловіків: двох запоріжців та маріупольця. Один із запорожців спробував втекти та напав на прикордонника.

За даними відомства, усі затримані скористалися послугами переправників, які запевняли, що за 4 тис. доларів організують безпечний перетин кордону на човнах. Проте, коли чоловіки приїхали на прикордоння, їм запропонували перепливати річку за допомогою надувних автомобільних камер для шин.

"Переправники вдалися до своєї звичної практики — дочекавшись ночі, повідомили клієнтам, що прийдеться перепливати річку без човна. А далі, запевняючи, що знають мілини, на яких недоцільно використовувати плавзасоби, наказали чоловікам йти до річки та стрибати у воду", — зазначили в ДПСУ.

На затриманих склали адмінпротоколи за ст.204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України). На чоловіка, який напав на прикордонника — за ст.185-10 (злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника ДПСУ).

Правову оцінку діям затриманих надасть суд.

Правоохоронці шукають переправників.

Нагадаємо, двоє житомирян намагалися нелегально втекти до Румунії.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme