На Кубі повідомили про першу смерть учасника масштабних антиурядових протестів

У вівторок, 13 липня, на Кубі загинув один з учасників антиурядових протестів, які охопили країну на тлі браку продовольства, зростання цін і відключення електроенергії

Редактор стрічки новин
На Кубі повідомили про першу смерть учас…
Фото: MentirAMLO/Twitter

Цю інформацію підтвердили у Міністерстві внутрішніх справ Куби, передає Depo.ua з посиланням на ВВС.

Зазначається, що 36-річний Діубіс Лауренсу Техеда загинув на початку цього тижня під час сутичок між протестувальниками і правоохоронцями в муніципалітеті Арройо-Наранхо на околиці Гавани.

Ще кілька людей, зокрема офіцери, отримали поранення. Відомо, що декількох учасників заворушень заарештували.

МВС звинувачує демонстрантів у вандалізмі, підпалах і пошкодження ліній електропередач. Окрім того, у відомстві заявляють про напади на поліцейських і цивільних осіб з ножами, камінням та іншими предметами.

Також зазначається, що понад 100 кубинців, серед яких і журналісти, були затримані або зникли після демонстрацій на Кубі.

Нагадаємо, на Кубі тисячі людей вийшли на демонстрації через дії влади під час пандемії COVID-19. Протести розпочались у вихідні з демонстрації у місті Сан-Антоніо-де-лос-Баньос неподалік від кубинської столиці Гавани, але незабаром поширилися по всій країні.

Під час протестів люди перекидали поліцейські машини та грабували державні магазини. Для багатьох кубинців ці магазини - єдиний спосіб придбати товари першої необхідності, але ціни непомірно високі.

Читайте також: Острів свободи у вогні: Чому на Кубі спалахнули антиурядові протести

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme