На Кубі всіх дітей від 2 років щепитимуть від коронавірусу місцевою вакциною

На Кубі всі діти та підлітки віком від 2 до 18 років отримають дві дози вакцини від коронавірусу COVID-19 власного виробництва

Журналіст відділу новин
На Кубі всіх дітей від 2 років щепитимут…
Фото: Telegram Олега Синєгубова

COVID-вакцина Soberana-2 від кубинського виробника була ухвалена місцевими регулюючими органами для використання в екстрених випадках.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що Куба почне вакцинацію підлітків проти COVID-19 вже цього тижня, а дітей молодшого віку – з середини вересня у межах кампанії з імунізації понад 90% населення до грудня.

Всі діти та підлітки віком від 2 до 18 років отримають щонайменше дві дози вакцини Soberana-2, розробленої на Кубі, починаючи з 3 вересня.

Представник Міністерства охорони здоров'я країни Ілеана Моралес Суарес зазначила, що кампанія нагадуватиме щорічну вакцинацію проти різних дитячих хвороб, яка проводиться в тисячах сімейних клінік.

Випробування вакцини від Finlay Institute на неповнолітніх нібито показали, що вона безпечна і викликає більш сильну імунну відповідь, ніж у дорослих.

Нагадаємо, 20 червня Куба заявила про створення власної вакцини від коронавірусу. 

Згодом кубинський центр генної інженерії і біотехнології завершив третю фазу клінічних випробувань вакцини від коронавірусу Abdala і заявив про її 100-відсоткову ефективність.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme