На Львівщині для допомоги бійцям ППО створили чат-бот

У Львівській області створили чат-бот, за допомогою якого можна повідомляти силам протиповітряної оборони про підозрілі об'єкти в небі

На Львівщині для допомоги бійцям ППО ств…
Pixabay

Про це розповів голова Львівської обладміністрації Максим Козицький, передає "ДС",

Чат-бот отримав назву "Шось летить" (@rusrocketfly_bot).

"Щоб стати Вартовим Неба, потрібно авторизуватись через номер телефону. Авторизація одноразова. Важливо: чат-бот реагує лише на номери українських мобільних операторів та працює на мобільній версії додатка Telegram", — йдеться уповідомленні в Telegram-каналі Козицького.

Чат-бот працює так:

  • треба вибрати в меню об’єкт, який ви помітили: ракету, літак чи безпілотник;
  • далі бот пропонує поділитися своєю геолокацією; треба погодитися, а коли бот попросить підтвердити намір — зробити це;
  • фахівці візьмуть в роботу отриману інформацію.

Як наголосив Козицький, дуже важливо, щоб чат-ботом "Шось летить" почали користуватися якнайбільше уважних людей у всіх регіонах.

"На кожне повідомлення, яке ви надішлете, будуть реагувати ті, хто сьогодні зі завзяттям прикриває небо над нами. Тому прошу працювати з ботом лише тоді, коли справді помітили щось підозріле в небі", — додав він.

Нагадаємо, в соціальних мережах Facebook та Instagram фіксується обмеження використання хештегів #Bucha і #BuchaMassacre для повідомлень про воєнні злочини росіян у передмісті Києва.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme