На Миколаївщині засудили кримінального авторитета "Апті" з переліку РНБО

На Миколаївщині підсанкційного кримінального авторитета на прізвисько "Апті" арештували на шість місяців

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
На Миколаївщині засудили кримінального а…
Фото: Pixabay

Чоловік потрапив до переліку кримінальних авторитетів та "злодіїв у законі" Ради національної безпеки і оборони у середині травня 2021 року. Втім, арештували його за погрози потерпілим.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Миколаївської обласної прокуратури.

Зазначається, що суд визнав винним 51-рінчого громадянина Росії, який перебуває в Україні на підставі посвідки на постійне проживання, у погрозах потерпілим. Йому призначено покарання у виді шести місяців арешту.

"Прокурор у суді довів, що засуджений, який на даний час працює менеджером з продажів одного з підприємств області, погрожував потерпілим за надані ними показання у справі, в якій він є обвинуваченим", – йдеться у повідомленні.

На Миколаївщині засудили кримінального авторитета "Апті" з переліку РНБО

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данилов на брифінгу в п'ятницю, 15 жовтня, заявив, що в рішенні РНБО, яке стосувалося санкцій щодо кримінальних авторитетів, була допущена помилка щодо 108 осіб. З'ясувалося, що при підготовці зазначених матеріалів порушення були допущені співробітниками МВС. 

Згодом Данілов пояснив, що йдеться не про помилкове внесення 108 людей до санкційного списку "злодіїв у законі", а про внесення до списків цих осіб з помилками. 

Згодом стало відомо, що за помилки у санкційних списках РНБО щодо кримінальних авторитетів звільнили керівництво Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України

Довідка: У травні Зеленський оголосив про санкції проти 557 злодіїв у законі. Таке рішення ухвалила РНБО під час чергового засідання. Відомо, що 542 злодії в законі – це іноземні громадяни, і тільки 15 – громадяни України. Зеленський тоді ж поінформував, що кількість злодіїв у законі, які перебувають в Україні на волі, зменшилася з 34 до 17 осіб.

Через декілька тижнів троє людей, яких внесли у цей санкційний список, оскаржили рішення РНБО в Окружному адміністративному суді Києва. Зокрема, йдеться про уродженців Чеченської Республіки та громадян Росії Ясагова Адлана Умаровича, Ідрісова Мусліма Алімовича, Шаіпова Магомеда Увайсовича.

Читайте також: Помилилися 108 разів: Чому історія зі злодіями в законі ставить під сумнів інші рішення РНБО

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme