На окупованій частині Луганщини "через мобілізацію" відключать зв'язок та інтернет

Проросійські бойовики проводять загальну мобілізацію на окупованих територіях Донецької та Луганської областей

Редактор стрічки новин
На окупованій частині Луганщини "через м…
Фото: Pixabay

В окупаційній адміністрації Луганська заявили, що через мобілізацію на окупованих територіях населення може залишитися без зв'язку та інтернету.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на терористичні ЗМІ.

Як зазначається у публікаціях, за розпорядженням ватажка так званої "ЛНР" Леоніда Пасічника про загальну мобілізацію співробітники місцевого мобільного оператора прибули до військових комісаріатів.

"У зв'язку з обставинами, що склалися, найближчим часом можлива відсутність мобільного зв'язку "Лугаком" та інтернету на всій території", – йдеться в повідомленні.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відреагувала на інформацію про відключення зв'язку на окупованій Луганщині. Вона наголосила, що такі дії мобільних операторів призводять до порушення права українських громадян на отримання суспільно-важливої інформації особливо в теперішніх умовах загострення збройного конфлікту.

"Громадяни повинні оперативно отримувати інформацію про необхідність та шляхи евакуації, транспортне сполучення, отримання медичної та психологічної допомоги. Відключення мобільного зв’язку позбавить громадян засобів комунікації зі своїми рідними та близькими, тому закликаю забезпечити належну роботу підприємств, що надають послуги зв’язку", – наголосила Денісова.

Вона закликала міжнародну спільноту відреагувати на факти порушення права  українських громадян на отримання суспільно-важливої інформації та вжити негайних заходів реагування, аби змусити державу-агресора припинити ескалацію конфлікту на Сході України.

Нагадаємо, 19 лютого ватажок "ДНР" Денис Пушилін і ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник підписали однакові накази про загальну мобілізацію чоловіків віком від 18 до 55 років на підконтрольній Росії Донеччині і Луганщини. Також відомо, що чоловіки цієї вікової групи не можуть залишити окуповану територію в рамках евакуації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme