На озброєння ЗСУ прийняли міномет МП-120 (ФОТО)

Вітчизняний 120-мм міномет МП-120 прийняли на озброєння Збройних сил України
 

Журналіст відділу новин
На озброєння ЗСУ прийняли міномет МП-120…
Фото: Генштаб ЗСУ

Рішення про взяття міномету на озброєння ухвалене, враховуючи позитивні результати державних випробувань.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform.

"Відповідно до наказу Міністерства оборони України від 25 січня 2022 року №26 міномет калібру 120 міліметрів МП-120 прийнятий на озброєння українського війська", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цьому передували державні випробування тривалістю у півтора року, на яких, як заявляється, було здійснено повний настріл ресурсу ствола – понад 5000 пострілів. На гарантованому ресурсі у 5000 пострілів отримано знос ствола не більше ніж 0,2 мм, тоді як максимальний, за чинними нормативами, становить 0,4 мм.

"Виробник розказав, що збільшити живучість ствола вдалося за рахунок нової технології виготовлення: його проковують із середини та ущільнюють. При цьому балістичні характеристики ствола залишилися ті самі, що і у радянського аналога – максимальна дальність стрільби становить 7100 метрів", – пише АрміяInform.

Також вказується, що цей ствол має подвійний запас міцності за максимальним тиском порохових газів, що дозволяє використання перспективних мінометних пострілів підвищеної потужності та дальності стрільби.

Розробник та виробник міномету – приватне підприємство ТОВ "Українська бронетехніка". Окрім випуску бронеавтомобілів з 2016 року підприємство займається виготовленням лінійки мінометів.

Нагадаємо, що це не перша розробка 120-мм міномету українського оборонно-промислового комплексу, найбільш відомий – міномет М120-15 "Молот" розробки та виробництва заводу "Маяк". Він з 2015 року перебуває на озброєнні Збройних сил України, однак має низку претензій до конструкції від військових, через що з 2020 року його використання у військах було призупинене.

21 січня 2021 року Завод "Маяк" представив модернізований 120-мм міномет М-120-15 "Молот", запевнивши, що всі недоліки було усунуто.

Читайте також: Скандальний "Молот": Чи є майбутнє у вітчизняного суперміномета

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme