На параді до Дня Незалежності курсантки крокуватимуть на підборах  та у спідницях: Ветеранки уже розкритикували (ФОТО)

На відміну від попереднього параду, на 30-річчя незалежності жінки-військовослужбовиці пройдуть маршем у спідницях та на підборах

Михайло Хомченко

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "АрміяІнформ".

Курсантки Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка уже готуються до параду на День Незалежності. Однією із головних відмінностей є те, що вони будуть вдягнені  парадну форму.

"На минулому параді дівчата були в повсякденній формі одягу і зі зброєю. Цього року, наскільки мені відомо,вони вперше крокуватимуть у парадній формі і без зброї. Курсантки йтимуть у туфлях на підборах. Тому нині почали тренуватись  ходити в цьому взутті", – розповів викладач ВІКНУ майор Євген Балабушка.

Це рішення уже розкритикували в суспільстві – зокрема, у ГО "Жіночий ветеранський рух"."Дівчата служать у такій самій військовій формі, що й хлопці, дівчата носять таке ж військове взуття (талани) як і хлопці. То чому вони вимушені витримувати багатогодинні тренування на каблуках, на яких апріорі під час несення служби не ходить взутою військовослужбовка ЗС України?", – йдеться у реакції ГО на це рішення.

Нагадаємо, що сьогодні, 1 липня пройшло перше тренування параду до Дня Незалежності разом з технікою Збройних сил України та Національної гвардії.

Додамо, що 21червня стало відомо, що урочистості з нагоди Дня незалежності обійдуться платникам податків у 100 млн грн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua