Відбулось перше тренування Параду Незалежності (ВІДЕО)

Пройшло перше тренування Параду до Дня Незалежності разом з технікою Збройних сил України та Національної гвардії
 

Журналіст відділу новин
Відбулось перше тренування Параду Незале…
Зображення: Скріншот

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сюжет програми "Факти".

У сюжеті зазначається, що тренування пройшло під Черніговом на території аеропорту Півці.

У "коробочці" Національної гвардії проїхали бронеавтомобілі "Новатор" від компанії "Українська бронетехніка", патрульні машини на базі Renault Duster та спецавтомобілі для перевезення особового складу на базі Ford Transit.

Збройні сили України продемонструють на Параді значно більше видів озброєння та військової техніки, одна з "коробочок" – це броньовані автомобілі HMMWV та спеціальні автомобілі на базі Toyota Land Cruiser переданими від США:

Також проїдуть головною вулицею столиці і вітчизняні бронетранспортери БТР-4М, що розроблені ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова".

"Боги війни" представлені 120-мм самохідними мінометами "Барс-ММК", 152-мм буксованими гарматами "Гіацинт" та МСТА-Б, а також реактивними системами залпового вогню "Смерч", для яких в Україні розробляються нові, зі збільшеною дальністю боєприпаси "Вільха".

Окрім низки спеціальних машин на репетиції Параду традиційно присутні зенітні ракетні комплекси "Бук" та С-300ПС, окрім того цього року помічені і ЗРК "Тор".

Усього ж до Параду з нагоди 30-ї річниці відновлення Незалежності України планується залучити 27 парадних розрахунків, загальною чисельністю понад 4000 осіб. Із них 19 парадних розрахунків складатимуть Збройні сили України, 8 "коробок" – від інших складових сектору безпеки та оборони. Передбачається, що парадні розрахунки пройдуть новим стройовим кроком.

Нагадаємо, 21червня стало відомо, що урочистості з нагоди Дня незалежності обійдуться платникам податків у 100 млн грн.

Читайте також: Виставка "Зброя та безпека-2021": Чим Україна може посилити свою армію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme