UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Рівненщині власниця турагенції може сісти до в'язниці на п'ять років за продаж фейкових ПЛР-довідок

На Рівненщині 33-річна власниця туристичного агентства попалася на підробці довідок про відсутність коронавірусної хвороби

Журналіст стрічки новин

Злочинну діяльність викрили кіберполіцейські спільно зі слідчими Рівненського районного управління поліції.

"Поліцейські встановили, що підробні довідки власниця турфірми виготовляла для клієнтів, яким готувала документи для туристичної поїздки. Видавала їх від імені однієї з рівненських лабораторій, яка нібито проводила обстеження", – пише Depo.ua із посиланням на Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Вартість довідки про проходження громадянами ПЛР-тестування на відсутність захворювання входила у загальну суму туру. Під час обшуку у приміщенні агенції виявили сім підробних довідок про відсутність захворювання на COVID-19, у яких була вказана дата на кілька днів наперед.

Крім того, у ноутбуці правоохоронці виявили ще майже десять таких довідок, підготовлених для клієнтів.

Проти власниці агенції відкрили кримінальну справу за частиною 3 статті 358 КК України. Відповідно до санкції статті зловмисниці може загрожувати покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, раніше у поліції повідомили, що замовили фальшиві COVID-сертифікати на ім'я журналіста та телеведучого Савіка Шустера, щоб викрити шахраїв. Фейкові документи замовили в одного з вінницьких аферистів. Це обійшлося правоохоронцям у 250 євро. Зловмисник діяв спільно з медичними працівниками та вносив дані фейкових документів в електронну базу уряду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme