UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Поліція купила фейкові COVID-сертифікати на ім'я Савіка Шустера, щоб викрити шахраїв

Поліція замовила фальшиві COVID-сертифікати на ім'я журналіста та телеведучого Савіка Шустера, щоб викрити шахраїв
 

Журналіст стрічки новин
Поліція купила фейкові COVID-сертифікати…
Скріншот

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін продемонстрував у прямому ефірі ці документи.

Фейкові сертифікати у рамці він показав у студії "Свобода Савіка Шустера", заявивши, що придбали їх правоохоронці на ім’я ведучого програми, пише Depo.ua.

"Два підроблені документи для Савіка Шустера. Приніс на ефір копії фейкового ПЛР-тесту та сертифікату вакцинації, які демонструють відхилення ділків від моральних орієнтирів. Савік вів ефір з Італії і не зміг дістатися України, бо отримав позитивний тест на коронавірус. А правоохоронці, в рамках контрольної закупки, змогли купити йому негативний тест та ще й сертифікат щеплення", – розповів Єнін.

підроблений сертифікат вакцинації на ім"я Савіка Шустера

На таку заяву сам Шустер відреагував враженим тоном.

"Що означає на моє ім’я? Зачекайте", – перебив Шустер.

Єнін відповів, що сертифікати були придбані у рамках "контрольних закупівель". Відомо, що поліція замовила документи в одного з вінницьких аферистів. Це обійшлося правоохоронцям у 250 євро. Зловмисник діяв спільно з медичними працівниками та вносив дані фейкових документів в електронну базу уряду.

"Сертифікати" Єнін запропонував подарувати Шустеру на "згадку", побажавши хворому на коронавірус ведучому швидкого одужання. Також заступник глави МВС наголосив, що продемонстрував копії, оскільки оригінали фейкових документів залучені як докази до відкритої справи, а людей, які вчинили правопорушення, вже затримали.

Нагадаємо, 29 жовтня телеведучий Савік Шустер розповів, що у нього виявили коронавірус, через що він вимушений залишитися у Тоскані. Програму "Свобода слова з Савіком Шустером" він провів з Італії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme