Автомобіль Шефіра обстріляли кулями з Угорщини, – Єнін

Перший заступник голови МВС Євгеній Єнін повідомив, що автомобіль помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра, на який вчинили напад 22 вересня, обстріляли кулями з Угорщини

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Автомобіль Шефіра обстріляли кулями з Уг…
Фото: Facebook Євгена Єніна

За його словами, правоохоронці вилучили з місця події близько 20 гільз від куль 7,62 калібру угорського виробництва.

Правоохоронці намагаються встановити, яким чином набої могли потрапити на територію України, повідомляє Depo.ua із посиланням на ефір телеканалу "Україна 24".

"Це калібр 7,62. Такі набої не випускають на території України, виробництва Угорщини. Ми намагаємося встановити можливі часові рамки їх ввезення в Україну та потенційних постачальників", – сказав він.

Зараз правоохоронці не виключають можливості, що кулі потрапили до України як контрабанда.

"Нами вилучено близько 20 гільз. 12 куль вразили автомобіль, дві кулі вилучили з тіла потерпілого. Хотів би звернути увагу на те, що кулями пронизано фактично все тіло автомобіля... Ми вже підтвердили факт, що стрільба відбувалася одиночними пострілами", – додав Єнін.

Окрім цього він зауважив, що протягом першої половини дня правоохоронці проаналізували декілька тисяч телефонних номерів, аби встановити можливих виконавців нападу.

"Ми не виключаємо і можливість спостереження за автомобілем і відповідна розвідка. Як правило, є декілька типових схем вчинення відповідних замовних вбивств. Всі вони відпрацьовуються", – зауважив перший заступник голови МВС.

Нагадаємо, сьогодні, 22 вересня, зранку позафракційний народний депутат Євген Шевченко повідомив, що у селі Лісники, що на Київщині, було скоєно замах на першого помічника президента Володимира Зеленського та генерального продюсера студії "Квартал 95" Сергія Шефіра.

В автівку здійснили постріли автоматною чергою. Нападників шукають. Правоохоронці ввели спецоперацію "Сирена".

Водій Шефіра перебуває наразі в реанімації. Чоловік 1973 року народження отримав три кульові поранення в ногу. Сам же помічник Зеленського не постраждав.

Згодом у МВС підтвердили замах на Шефіра. Відомо, що в автівку влучили 18 куль.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова також підтвердила, що невстановлені наразі особи розстріляли автомобіль Шефіра. Вона припустила, що наміри у нападників були серйозні, оскільки автоматна черга прошила автомобіль.

За фактом події розпочали провадження з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

Дещо згодом під час брифінгу Шефір розповів подробиці обстрілу своєї машини на Київщині.

Крім того, Шефір назвав версії щодо замаху на нього "ідіотськими" та озвучив власну.

Президент Володимир Зеленський також відреагував на інцидент із замахом на свого першого помічника та давнього друга. Він додав, що вирушає до Києва одразу після виступу на Генасамблеї ООН.

Читайте також: "Головний по олігархах": Що відомо про першого помічника президента Шефіра, на якого скоїли замах

Що стоїть за замахом на Сергія Шефіра: Чотири версії і прогноз подій

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme