"Було жаркувато": Шефір розповів подробиці замаху

Перший помічник президента України Сергій Шефір розповів подробиці обстрілу своєї машини на Київщині

Журналіст відділу новин
"Було жаркувато": Шефір розповів подроби…
Фото: Скріншот

За його словами, під час обстрілу та після нього було "жаркувато".

Про це Шефір розповів під час брифінгу, передає Depo.ua.

"Я вперше у такій ситуації… Що можу сказати. Не розумію причин. Розумію, що їхали, раптом пролунали постріли. Поранили водія. Водій молодець. Поїхав далі. Зрозуміло, що ми пришвидшилися… Було жаркувато", – наголосив він.

Шефір зауважив, що майже одразу зателефонував у поліцію та очільнику МВС.

"Тут же повідомив, куди треба. Правоохоронці спрацювали дуже оперативно. Швидко мене підібрали. Я зупинив прямо на дорозі, побачив "швидку допомогу", завернув її. Забрали водія. Думаю, дай Бог, щоб його життю нічого не загрожувало. Було неприємно, звісно", – підсумував чиновник.

Що відомо про Сергія Шефіра

Сергій Шефір народився 25 травня 1964 року в Кривому Розі. Закінчив Криворізький гірничорудний інститут. Має дружину Ларису та сина Микиту (працює помічником народного депутата від "Слуги народу" Юрія Кисіля). 

Шефір починав свій творчий шлях з ігор у КВК, де виступав не тільки як учасник, але і як автор текстів для відомих команд Вищої ліги початку 2000-х років.

Із Володимиром Зеленським Шефір та його брат Борис познайомилися у 1995 році. Тоді вони разом почали виступали в одній команді КВК.

У 2003 році Зеленський та Шефіри вирішили створити власну креативну медіакомпанію, яку назвали "Квартал 95". Також Шефір був продюсером багатьох фільмів за участі Зеленського, зокрема й "Слуга народу".

21 травня 2019 року Шефір був призначений першим помічником президента Зеленського. 

Нагадаємо, дещо раніше позафракційний народний депутат Євген Шевченко повідомив, що 22 вересня у селі Лісники, що на Київщині, було скоєно замах на першого помічника президента Володимира Зеленського та генерального продюсера студії "Квартал 95" Сергія Шефіра.

В автівку здійснили постріли автоматною чергою. Нападників шукають. Правоохоронці ввели спецоперацію "Сирена".

Водій Шефіра перебуває наразі в реанімації. Чоловік 1973 року народження отримав три кульові поранення в ногу. Сам же помічник Зеленського не постраждав.

Згодом у МВС підтвердили замах на Шефіра. Відомо, що в автівку влучили 18 куль.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова також підтвердила, що невстановлені наразі особи розстріляли автомобіль Шефіра. Вона припустила, що наміри у нападників були серйозні, оскільки автоматна черга прошила автомобіль.

За фактом події розпочали провадження з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme